Revival Baptist Church in de Oekraïne

Vizhnitsya voedselhulpIn 2005 gingen een paar mensen uit onze gemeente op reis naar Vizhnitsya in de Oekraïne. Het geplande korte bezoek aan de lokale baptisten gemeente groeide uit tot een langdurige band.

De voorganger van deze gemeente is Paul Dudka. Toen we hem leerden kennen, studeerde hij nog. Inmiddels geeft hij zelf les aan het seminarium in Chernivtsy en geeft samen met zijn vrouw Tanya leiding aan de gemeente.

Het kerkgebouw ziet er prachtig uit en is lang geleden geschonken door buitenlandse christenen. Maar schijn bedriegt: voor het onderhoud is geen geld. In de winter van 2011-2012 is de verwarmingsinstallatie bovendien volledig stukgevroren.

We ondersteunen Paul in zijn levensonderhoud met een maandelijkse bijdrage. Af en toe, als het nodig is, proberen we iets extra’s te doen. Onze steun bereikt de gemeente gegarandeerd. Paul bezoekt families in de bergen, waarvan hij weet dat er gebrek is aan eten of gezondheidszorg. Vooral in de winter zijn de omstandigheden troosteloos.

Een warme trui, hulp om een bouwvallig huisje wind- en waterdicht te maken, een zak aardappels, een simpel radiootje om in de bergen toch nog iets te horen van wat er in de wereld gebeurt of een kerkdienst te beluisteren. Praktische hulp en de liefde van de Heer komen samen in de gemeente in Vizhnitsya.

Klik hier voor meer informatie over Paul Dudka en de Revival Baptist Church in Vizhnitsya.

Wil je helpen met een financiële bijdrage? Dat kan.
ING-rekeningnummer 107917 tnv Baptistengemeente Heemskerk, onder vermelding van Oekraïne.

Handen uit de mouwen
Hulp aan gevangenen in Spanje