Unie van Baptisten Gemeenten

De Unie van Baptisten Gemeenten in Nederland is het samenwerkingsverband van ongeveer 80 aangesloten gemeenten. De Unie verzorgt bijvoorbeeld de theologische opleidingen en ondersteunt de aangesloten gemeenten op het gebied van training en advies. Via de Unie is er ook aandacht voor internationale samenwerking en zendingsprojecten.

Een actueel thema is gemeenteopbouw. De Unie wil bestaande gemeenten ondersteunen en zet zich in voor de stichting van nieuwe gemeenten. Momenteel gebeuren er onder andere mooie dingen in de regio Rotterdam.

In het najaar van 2012 werd het nieuws bekend dat de IBTS (International Baptist Theological Seminary) verhuist van Praag naar Amsterdam. Ook het kantoor van de Unie verhuist naar de hoofdstad. In de loop van 2014 trekken zij samen in het nieuwe Baptist House. Meer informatie hierover staat in het persbericht van de Unie.

Tenslotte is ook de samenwerking met andere gemeenten die niet zijn aangesloten bij de Unie een actueel thema. Het gaat om de Alliantie van Baptisten- en Camagemeenten (ABC). Momenteel loopt een onderzoek naar een mogelijke samensmelting van beide organisaties.

Kijk op de website van de Unie van Baptisten Gemeenten voor meer informatie en de link naar de Nieuwsbrief van de Unie.

Wie zijn wij
Wat geloven wij
Wat zijn baptisten